KKK &kpilot;i käivitamise probleemid Mida kirjutada võtme järele? Mitte midagi. Enamin &kpilot;i versioonidest ei tunne üldse võtit ega oska sellega midagi peale hakata. Need versioonid, milles see on kasutusel, tarvitavad väärtust 1 kuni 4, mis määrab, kui palju silumisinfot näidatakse. Väärtuse 1 andmisel näidatakse kogu väljakutse jälitusinfot, aga ilma praktilise väärtuseta funktsioonideta, väärtuse 4 korral aga näidatakse ka &kpilot;i kõige elementaarsemaid funktsioone äärmise üksikasjalikkusega. &kpilot; teatab: Ei saa ühendust Pilotiga Sellel võib olla mitmeid põhjusi. Kontrolli, et: Piloti seade (tavaliselt /dev/pilot) on olemas ja viitab sellele jadapordile, kuhu &PalmPilot; ka tegelikult on ühendatud. &PalmPilot; seadme linkimiseks korrektse pordiga võid kirjutada /dev/ttySn väljale Piloti seade seadistustedialoogis või (mis on vahest mõttekam) tekitada /dev/pilot viida seadmele /dev/ttySn käsuga (selleks peab olema administraator ehk root) ln /dev/ttySn /dev/pilot. Siin on dev/ttySn jadapordi nimi; asenda n korrektse numbriga (tavaliselt 0 või 1). Sul on õigus jadaporti lugeda ja kirjutada. Jadapordi õigused peavad andma sulle ka õiguse sellele kirjutada. Seda saab kõige lihtsamalt teha käsuga (administraatorina) chmod /dev/ttySn Proovi deemon käsitsi käivitada enne &kpilot;i käivitamist. (&Linux-Mandrake; 7 korral) kontrolli süsteemi turvataset: selle määramine kõrgemaks kui 3 võib takistada mõningaid protsessidevahelise suhtlemise vorme, mida &kpilot; oma korrektseks toimimiseks vajab. (&Linux-Mandrake; turvainfo eest tuleb tänada Jay Summettit) Määramaks MSEC seadistused selliseks, et need ei blokeeriks &kpilot;i pesa (ühendusteks kohaliku masinaga ehk localhost), logi ennast sisse administraatorina ja anna käsk /etc/security/msec/init.sh See määrab MSEC tasemeks 3 (tavaline turvalisus). Rohkem infot erinevate turvatasemete kohta leiab Mandrake käsiraamatust. Andmebaasidega seotud küsimused See osa vastab küsimustele, mida küsitakse sageli konkreetselt andmebaaside ja nende &kpilot;iga suhtlemise kohta. Andmebaasid riknesid pärast sünkroniseerimist. Mida nüüd teha? Teatud andmebaasid (kõrvaliste tarkvaratootjate omad) ei järgi ilmselt andmebaasi esitamise standardit. Kui tuvastad, kes on andmebaasi looja, võid lisada selle kas Ainult varukoopia: või Jäetakse vahele nimekirja seadistusdialoogis. Järgnev tabel näitab, millised andmebaasid tuleks vahele jätta või ainult varukoopia teha: Erilist kohtlemist vajavad andmebaasid AndmebaasLooja IDToiming Käivitaja (Launcher, &PalmPilot; peamenüü) lnch Ainult varukoopia: Korraldaja (Arranger) Arng Ainult varukoopia: (tundmatu) PmDB Ainult varukoopia: AvantGo avgo Jäetakse vahele (peamiselt seepärast, et pole mingit mõtet teha varukoopia uudisteartiklitest, mida pakub AvantGo)
Kas on olemas kanal ka &Netscape; Calendari jaoks? Ei ole. Ja tegelikult ei ole ka plaanis toetada või kirjutada kanalit &Netscape; Calendari jaoks.
HotSynci küsimused See osa vastab küsimustele HotSynci meetodite kohta, mis erinevad tavalisest vahetust järjestiklingi meetodist. Kuidas sooritada infrapuna (IR) HotSync? Esmalt peab sinu &PalmPilot; ka tegelikult toetama IR HotSync protsesse. See on võimalik mitmeti. &PalmOS; 3.3 ja uuemad toetavad seda. Vanematele &PalmOS; versioonidele on olemas IR lisapakett. Samasuguseid võimalusi pakub IsComplete'i IrLink. Vaata täpsemat infot PalmOne'i veebileheküljelt. Eeldades, et &PalmPilot; toetab PC HotSync protsesse ja on seadistatud sooritama IR HotSync protsesse (seda saab teha &PalmPilot; HotSync seadistustes), võime pöörata tähelepanu PC-le, millest saab sünkroniseerimise teine pool. Sellel peab olema IR port. Sülearvutitel on see üldlevinud, tavalise PC riistvara aga võib vajada täiendamist. &Linux; kernel peab toetama IP ja IRCOMM protokolli. &RedHat; süsteemides peaks IR toe seadistama järgmine käsk (selleks peab olema administraator ehk root): # modprobe Muud distributsioonid peavad järgima IR-HOWTO juhiseid. Kui IR tugi kernelis on aktiveeritud, tuleb luua seadmed IR portidele. IR-HOWTO kohaselt (taas peab olema root): # mknod 60 64 # chmod /dev/ircomm0 Edasi tuleb käivitada mõned IR teenuste deemonid: # irattach # irmanager 0 Siin on /dev/ttySn jadaport, mida IR port kasutab. n peab olema 0, 1 või mingi muu sinu riistvarale vastav number. Igatahes on heaks abimeheks IR-HOWTO (lauaarvutites on see tavaliselt BIOSe seadistus). Kui oled nii kaugele jõudnud, lingi /dev/pilot seadmega /dev/ircomm0 ja asi ants! IR-HOWTO ja muud kasulikku infot IR kasutamise kohta leiab veebileheküljelt http://mobilix.org/howtos.html ja http://mobilix.org/software/irda/. Kas &HotSync; on võimalik ka (USB) &Handspring; &Visor; puhul? Jah. Mul ei ole küll päris täpset infot, aga &kpilot;i meililistis selgus, et /dev/pilot tuleb linkida USB seadmega ja kõik töötab korralikult. Kas HotSync üle võrgu on ka toetatud? Ei, praegu küll veel mitte. Võib-olla kunagi hiljem. &kpilot;i &DCOP; liides Milleks kasutab &kpilot; &DCOP;-i? Deemon ja &kpilot; kasutavad &DCOP;-i päris mitmeks ülesandeks: teadete logimiseks, &HotSync;i tüübi muutmiseks ning konfiguratsiooniinfo vahetamiseks. Millised &DCOP; liidesed on olemas? Deemonil on kaks olulisemat liidest: LogIface ja KPilotDaemonIface . Liidest LogIface kasutatakse sünkroniseerimislogi teadete salvestamiseks pihuarvutile, kuid seda läheb ainult harva vaja. Palju olulisem &DCOP; liides on KPilotDaemonIface, mida kasutatakse &kpilot;i sooritatava &HotSync;i laadi määramiseks. Kuidas panna deemon sooritama kindlat laadi &HotSync;i? Seda, millist laadi &HotSync;i deemon ette võtab, kontrollib kolm &DCOP; funktsiooni: